Често задавани въпроси

ВЪЗМОЖНО ЛИ Е ДИЗЕЛОВ ИЛИ БЕНЗИНОВ АВТОМОБИЛ ДА СЕ ПРЕВЪРНЕ В ЕЛЕКТРИЧЕСКИ?

Да, възможно е дизелов или бензинов автомобил да се превърне в електрически с помощта на конверсия, като важното е да има две свободни колела, на които да се направи електрическото задвижване.

ВЯРНО ЛИ Е, ЧЕ ЕЛЕКТРИЧЕСКИТЕ АВТОМОБИЛИ СА ПО-ЕВТИНИ ЗА ПОДДРЪЖКА В СРАВНЕНИЕ С КОЛИТЕ, ЗАДВИЖВАНИ С ГОРИВО?

Да, електрическите автомобили са поевтини за поддръжка в сравнение с автомобилите, задвижвани с гориво, защото имат помалко сложни машини, за които трябва да се грижат. Спестявате разходи от смяна на редовно годишни консумативи: филтри, ремъци, масла, подгревателни свещи. Дюзите също са изключително скъпи.

МОГАТ ЛИ ЕЛЕКТРИЧЕСКИТЕ АВТОМОБИЛИ ДА ИГРАЯТ ВАЖНА РОЛЯ ЗА ОПАЗВАНЕТО НА ОКОЛНАТА СРЕДА?

Задвижваните с гориво автомобили оказват огромно влияние върху околната среда, тъй като причиняват замърсяване на въздуха. Като преминат към електричество, автомобилите няма да зависят от горивото като източник на енергия и по този начин ще има значително намаляване на замърсяването.

КАКВО Е СРЕДНОТО РАЗСТОЯНИЕ, КОЕТО МОЖЕ ДА ИЗМИНЕ ЕЛЕКТРИЧЕСКА КОЛА С ЕДНО ЗАРЕЖДАНЕ?

Средно конверсираните електрически автомобили могат да изминат около 100 км с едно зареждане, но всичко зависи от вида на акумулатора и големината на МПС.

КАКВА Е ПРИБЛИЗИТЕЛНАТА ЦЕНА ЗА НАЙ-ДОБРИЯ ЕЛЕКТРИЧЕСКИ МОТОР ЗА ПРЕОБРАЗУВАНЕ НА АВТОМОБИЛ?

Приблизителната цена за преобразуване на кола в електрическа изключително много зависи от вида, теглото на МПС и вида на електромоторите (мощността), както и от вида на акумулатора.

КАК РАБОТЯТ БАТЕРИИТЕ ЗА ХИБРИДНИ АВТОМОБИЛИ?

Те трябва да бъдат заредени, за да останат функционални и да могат да захранват превозното средство, за да се движи.

КАКВО Е ПОДХОДЯЩОТО ВРЕМЕ ЗА ЗАРЕЖДАНЕ НА ЕЛЕКТРИЧЕСКО ПРЕВОЗНО СРЕДСТВО?

Отговорът ще се различава от един модел до друг. Моля, вижте в допълнителната инструкция за конверсия или ще ви върнем точен отговор съобразно вашият модел, защото времето за извършване на конверсия е различно и зависи от акумулаторите.

КАК ДА УВЕЛИЧИМ МАКСИМАЛНИЯ ПРОБЕГ НА КОНВЕРСИРАНОТО ПРЕВОЗНО СРЕДСТВО?

Максималният пробег/производителност на електрическо превозно средство може да се подобри чрез шофиране в „Еко режим“, използване на регенеративно спиране и управление на климатичната система.

МОЖЕ ЛИ ЧОВЕК ДА СПЕСТИ ПАРИ, КАТО ПРЕВЪРНЕ СТАРАТА СИ КОЛА В ЕЛЕКТРИЧЕСКА ЧРЕЗ КОНВЕРСИЯ?

Напълно електрическите автомобили не се нуждаят от гориво. Така ще спестите пари за гориво, като закупите напълно електрически автомобил. Освен това те изискват и ниска поддръжка.